קיבוץ דפנה
קיבוץ דפנה
חסר רכיב

עלי דפנה 1045

29/09/2006

עלון קיבוץ דפנה מספר 1045     תאריך 22/09/06

לקהילת דפנה שלום


קצב האירועים הלאומיים בשנה העברית שחלפה  לא משאיר מקום לספק: זו מדינה משוגעת!!

 

ואצלינו, בקצב איטי יותר ואולי איטי מדי, התגבשה הנהגה המורכבת כמעט כולה מאנשי חוץ המשקיעים את האנרגיות בעשייה תכליתית נטולת משקעים. בתיה, בן, אבי, אסנת ועירית עמלים על שינוי סדר העדיפויות ופועלים במרץ להבטחת קורת גג הרשומה על שם החבר (שיוך), טיפול עומק בפנסיות וכן פיתוח וביסוס יזמויות. דחיפות נושאים אלה היא פועל יוצא של החובה להבטיח לחברי דפנה, שמרביתם נמצאים כבר בתחום הגיל השלישי, קיום צנוע בעידן האין קיבוץ.

 

ומה הלאה? הציפייה לשנה החדשה היא שבתיה, בן, אבי, אסנת ועירית יהפכו את החולשות החברתיות והכלכליות שלנו למנוף לצמיחה ובנוסף לנושאים הדחופים ימצאו את הדרך להורדה דרסטית של מס קהילה, ביטול מס פרוגרסיבי והמשך הפעילות לצמיחה דמוגראפית באמצעות המשפחות הצעירות שפנו וביקשו לרכוש כאן בית.

 

מי שמאמין כמוני בהון האנושי שיש כאן יודע שאפשר להשיג את כל היעדים. איחולי בריאות, שלום ופרנסה טובה לכל בית דפנה.

 

אלי ליבנה – עורך

 

כל החלומות אשר חלמנו
כל החלומות כולם
הם יישארו בתוך תוכינו
בתוכנו לעולם.

כל חלום יש בו
תקווה אחת
חיוך אחד
ודמעה אחת
כל אחד יש לו
חלום שבו
הוא היה רוצה
לגעת

כל האהבות אשר אהבנו
כל האהבות כולן
הן יישארו בתוך תוכינו
בתוכינו לעולם

כל אוהב יש לו
תקווה אחת
חיוך אחד
ודמעה אחת
כל אוהב אוהב
את האחת
שבנפשו נוגעת

                                                    אריק לביא

 

....במזרח, לפני אלפי שנים, האמינו כולם כי כל אדם המהלך על פני האדמה היה אל. אבל המין האנושי ניצל לרעה את כוחותיו הלא מוגבלים, ועל כן החליט האל העליון לשלול ממנו את כל כוחותיו. ואז עלתה השאלה היכן אפשר להחביא את האלוהות – מקור כל היכולת האנושית, הפוטנציאל והגדולה.

היועץ הראשון אמר: 'מדוע לא תחפור בור עמוק באדמה, ובו תחביא את האלוהות?'

'לא' ענה האדון 'כי בסופו של דבר יחפור מישהו די עמוק וימצא אותה'.

ואז דיבר היועץ השני: 'יש לי רעיון' הוא אמר 'מדוע לא נניח את מקור כל היכולת האנושית על ראש ההר הגבוה ביותר?' האדון סירב שוב 'לא, בסופו של דבר יטפס מישהו אל הפסגה הגבוהה וימצא אותה'.

לבסוף הצטרף היועץ השלישי ואמר: ' ומה אם נטמין את האלוהות בקרקעית האוקיינוס העמוק ביותר?' ועל כך ענה האדון, 'לא, בסופו של דבר יצלול מישהו אל תוך האוקיינוס וימצא אותה.'האדון עצר לרגע והרהר. אחרי רגעים ספורים אמר בביטחון:'מצאתי את הפתרון. אטמין את המקור הזה של כוח יוצא דופן, הוד וגדולה בליבם של כל איש, אישה וילד על פני האדמה, כי שם לעולם לא יעלה על דעתם לחפשו.' 

 

בתקופה זו אחרי מלחמת לבנון השנייה וכל מה שעברנו כולנו ביחד ולחוד בהתמודדות יומיומית עם המאמץ לתת ולתרום והפחדים האמיתיים שיש בכולנו, עם הכאב על נופלינו ופצועינו, ובדאגה לכל חיילינו וחברינו, אנחנו רוצים לקוות כי לא נדע עוד מלחמות חיצוניות ופנימיות אלא נביט פנימה, אל מקור הכוח הפוטנציאל והיכולת ובכך נסייע ונקדם את עצמנו ואת חברתנו..                                                                                           

                       בפתח מחכה לכולנו השנה החדשה, שנה טובה.

                       בתיה רוקמןמנהלת קהילה

"בשנה הבאה נשב על המרפסת ונספור ציפורים נודדות

ילדים בחופשה ישחקו תופסת בין הבית ובין השדות

עוד תראה עוד תראה כמה טוב יהיה בשנה בשנה הבאה..."

 

הלוואי שכל מילות שיר זה יתגשמו

שתהיה שנה פורייה ומוצלחת

 

אסנת

משאבי אנוש


קהילה – כמה מילים לסיכום השנה...

 

שנת תשס"ו הביאה אלינו מגוון של חוויות, החלטות, תהליכים ודרכי התקדמות. כל מהלך דרכו בחרנו לפעול השנה, פתח לפנינו מספר אפיקים של מחשבה, התמודדות והסתכלות על דפנה בעתיד ועזר לנו להמשיך ולהוביל את הקיבוץ להיות מקום שוקק חיים, מתחדש וצומח, המתאים עצמו ואת אורחות חייו לשינויים הארציים והעולמיים שסביבנו. למהלכים, להחלטות ולביצוע שותפים רבים, כל אחד מאיתנו קידם והוביל אותם על-פי יכולתו.

קצר המקום מלהזכיר את כל אירועי התרבות והחג שחגגנו השנה באדיקות. אירועים שמביאים אלינו את השמחה, הכיף והנוסטלגיה והמאפשרים לנו להיות חברה טובה ומלוכדת יותר.

סתיו

  • שנת תשס"ו התחילה ברגל ימין עם ההחלטה להוריד פעם נוספת את המס הפרוגרסיבי. החלטה זו שמעטים התנגדו לה, עזרה לכולנו להתקדם צעד קדימה בניסיון להקל על הנושאים בעול המס ויחד עם זאת להמשיך ולספק לוותיקים את הצרכים להם התחייבנו כחברה.
  • אהרון מן נבחר לנהל את אתר האינטרנט כולל פורום הדיונים הנמרץ.
  • נערך דיון רחב של הנהלות הקיבוץ בנושא האגודה המוניציפאלית והמבנה הארגוני שלה. כל-זאת לקראת אישור התקציב המוניציפאלי בשנת התקציב הקרבה ולקראת קבלת משפחות המשתכנים הראשונות בהרחבה.
  • גיורא סייפן ומוטי פרס יצאו לקורס מקצועי לקבלת תעודה ורישיון להפעלת מסנן המים.
  • נערכו שיחות אישיות עם משפחות וחברים במטרה לקבל תמונה מפורטת של רצון החברים, כל זאת כחלק מהכנה להצעה כוללת להסדר השיוך של דירות החברים בדפנה.
  • התקיים דיון ראשוני לגבי אופן החישוב של טבלאות האיזון וגיבוש מסמך עקרונות הוותק.
  • צוות וותק עסק בבדיקת ערעורים של חברים על הוותק שנרשם לזכותם בספרי הקיבוץ. לאחר הגעה להסכמות הושלמה טבלת הוותק של כלל חברי דפנה.

חורף

  • נערך דיון על תקציב 2006 הכולל גם את החלקים המוניציפאליים שבתוך המס ואישורו בקלפי.
  • בן רבינוביץ' נבחר ליו"ר כלכלי של דפנה.
  • אושרה בקלפי הצעה לחידוש פעילותה של ועדת הביקורת ובחירתה בהצבעה קולקטיבית ולא שמית. נושא זה לא הגיע לידי מימוש וכרגע אין בקיבוץ ועדת ביקורת פעילה. צוות משא"נ עושה מאמצים רבים להוצאת ההחלטה אל הפועל.
  • אבי ברג נבחר לקדנציה נוספת כמרכז משק.
  • נערך דיון ראשוני של הנהלת הקהילה ביחד עם צוות משא"נ למעבר לתלושי שכר של חברי דפנה העובדים בתאגידי הקיבוץ. הנושא נמצא בבדיקת כדאיות ב"צינורות" המזכירות.
  • עמוס ברין נבחר לריכוז רכב פעם נוספת.
  • הנהלת הקהילה התכנסה בפורום רחב יחד עם כל הצוותים והוועדות של הקהילה ובליווי והנחיית מחלקת הרווחה של המועצה, על-מנת לבחון בנקודת הזמן הנוכחית את המשימות העומדות בפני חברי הקהילה לקראת 2006 והשנים הבאות. המפגש לווה בתחושת מעורבות חזקה של הלוקחים בו חלק ורצון אמיתי לקדם ולפתח את החברה הדפנאית לקראת השנים הבאות.
  • אושרה התחברות קבוצתית למעוניינים בהסדר קליטת ערוצים דרך חברת "יס".
  • צוות שיוך דירות דן בקריאה ראשונה במסמך עקרונות לבניית טבלת האיזון.

אביב

  • הנהלת הקהילה ערכה דיון פתוח לחברים, להצגת התהליך האסטרטגי אותו מובילה המועצה האזורית.
  • נערך דיון משותף להנהלות הקיבוץ שעסק במהלך שיוך הדירות כחלק מתוכנית ארוכת טווח לצמיחה דמוגרפית של דפנה.
  • הקלפי החליט לא לערוך שינויים במבנה הארגוני של דפנה עם הקמת האגודה המוניציפאלית.
  • 9 משפחות חדשות נקלטו בדפנה (לאחר 10 שנות הפסקה), עם כניסתם של המשתכנים הראשונים לביתם בהרחבה.
  • נערכו פגישות הכרות של משתכני ההרחבה עם בעלי התפקידים ומוסדות הקיבוץ. לאחר מכן נערכו פגישות אישיות עם צוות המזכירות. כל משפחה שנכנסה לביתה זכתה לחנוכת בית וביקור חם של קבוצת חברים. כל אלו נערכו במטרה שנקלוט אותם לתוכנו ונעזור למשתכנים להרגיש כחלק מהחברה הדפנאית כחברים, בדרך הטובה והמלבבת ביותר.
  • בתיה רוקמן נבחרה למנהלת הקהילה בדפנה. 

קיץ

לפני, תוך כדי ואחרי שאון התותחים הספקנו כמה דברים:

  • פרצה מלחמת לבנון השנייה. צוות החרום "חידש" פעילותו, התכנס מידי יום וניסה להמשיך ולשמר את "שגרת" היומיום.
  • נערך דיון משותף עם עו"ד איתן ניר בנושא סוגיית שיוך בתים משותפים.
  • לילך גל נבחרה לריכוז חינוך בדפנה.
  • נערכו 7 חוגי בית לכלל החברים לקראת אסיפה ואישור הקלפי של מסמך עקרונות הוותק, השמאות וטבלת האיזונים במהלך שיוך הדירות בדפנה. בחוגי הבית השתתפו קרוב ל- 100 חברות וחברים.
  • הוצגה תוכנית עבודה חצי שנתית של לוחות זמנים מתוכננים, לקראת קידום והוצאתו אל הפועל של מהלך שיוך הדירות.
  • תוכנית הפרצלציה לחלוקת המגרשים אושרה על-ידי הועדה המקומית לתכנון ובניה.

 

עברנו קיץ לא פשוט אשר דרש מאיתנו להתארגן במהירות למצב המלחמה ולהתאים עצמנו לשינויים במהלכה. ניסינו עם כל הקשיים, הרעשים, הכאב והפחד להמשיך ולשמור על חלקת האלוהים הקטנה שלנו. הוכחנו לעצמנו וגם לסביבתנו שלמרות כל המחלוקות הפנימיות וקשיי ההתפרנסות אנחנו חברה חזקה, אמיצה וענווה שיודעת לשמור על עצמה ולטפל בחבריה. חברה שיודעת להושיט יד ולעזור, לקחת אחריות ומנהיגות גם שמסביב נהיה קצת פחות בטוח ולמרות הסיום הצורם של השנה, אני מאמינה כי למדנו על עצמנו הרבה במהלכה, גדלנו קצת ובעיקר הוספנו לעצמנו גאווה על שהמשכנו ללכת ביחד. 

 

ולקראת שנת תשס"ז הבאה עלינו לטובה:

 

מי ייתן / דודו ברק

 

אהבה מי ישמור למעננו,

אמונה מי יחזק בלב אדם.

 

מי ייתן וימי שלווה ירדו עלינו,

מי ייתן ברכה תרד על העולם,

מי ייתן ותתגשמנה תפילותינו,

מי ייתן מזור ללב ולנשמה.

ומשדות הקמח יעלה לחמנו,

נחלנו שוב יבקיעו בשממה.

 

אהבה מי ישמור למעננו,

אמונה מי יחזק בלב אדם.

  

שתהיה לכולנו שנה של התפתחות והגשמה, שנה של צמיחה ועשייה, שנה של ביטחון אישי, ארצי ועולמי, שנה של התפרנסות בכבוד ובעיקר שנה של בריאות טובה.

 

שנה טובה!

 

                                                          עירית רווה                                      

 

תרבות – סיכום פעילות

 

ראש השנה מתקרב ואני סוגרת שנה ראשונה כרכזת תרבות בדפנה.

שנה שעברה בערב ראש השנה הקפצתי את כל המשפחה שלי מנאות הכיכר להרים איתי את החג...

השנה, בחופשת לידה עם הבן השני, והדברים נראים קצת אחרת.

כל חג  התווסף לו מישהו לעזרה ולאט לאט (ועם הרבה סבלנות....), התגבשו להם צוותי עבודה.

לקח לי קצת זמן (ואני מודה שעוד לא נרפאתי מזה לגמרי...) ללמוד לא להיעלב מה"לא" ולהבין שזה לא משהו אישי נגדי... 

 

כבר בפגישת ההיכרות עם בתיה הסתבר לי לשמחתי, שבתיה, כמוני, מאמינה שהתרבות היא כלי מרכזי בגיבוש חיי הקהילה וחיבור בין התושבים החדשים והוותיקים. מטרתנו המשותפת לשנה החדשה היא בניית תוכנית תרבות הכוללת פעילויות נוספות מעבר לחגים: סדנאות, טיולים, הרצאות ועוד, (מה שמחייב כמובן את הגדלת תקציב התרבות).

 

עם כל הרצון הטוב וגם עם תקציב מנופח - תרבות חייבת לבוא גם מבפנים. אני בטוחה שכל מי שהיה חלק בצוות חג בשנה האחרונה מבין זאת וגם יודע שהשד לא כל כך נורא... זה אפילו יכול להיות נחמד!

בימים הקרובים יחולקו בתאי הדואר דפים עם פרוט הפעילויות המתוכננות לשנה הקרובה. 

גם אם נראה לכם ש"זמנכם עבר" ושכבר תרמתם את חלקכם בעבר ושאין לכם זמן לשטויות האלו, שאתם לא מצליחים לפנות לזה זמן כי הילדים... והעבודה... או שרק הגעתם לדפנה "ואתם עוד לא מכירים פה אף אחד" - זה המקום להשתלב. אני בטוחה שכל אחד ואחת יכול למצוא לו מקום קטן שבו הוא יכול לתת את חלקו (גם אפיית עוגה היא תרומה נפלאה!).  אשמח לקבל הארות, ורעיונות נוספים.

 

תודה לכל מי שלקח חלק באירועי התרבות בשנה האחרונה ותודה מראש לכל מי שיעשה זאת בשנה הקרובה. וכמה תודות גדולות לכמה אנשים שתמיד נמצאים שם! לאודי והטרקטור הנצחי, שמתייצב לו כל חג מעמיס, מקים, מפרק - ותמיד מכל הלב. תודה גם לחיליק שמאפשר זאת. לנעורים, בניצוחו של ארבל על הכל!, לימית על לוחות המודעות, העיצובים והקישוטים, תמיד עם חיוך ועם הרבה אהבה, לאהרון מן ולאלי לבנה על ערוצי התקשורת השונים ולדבורקה על הארכיון המתוקתק. תודה לעירית רווה, שתמיד שם לעזרה, עצה, או איזה קומבינה... ותודה אחרונה לתמר שאקי, שהיא קרש הקפיצה האמיתי לתרבות בדפנה.

 

ודבר נוסף - במהלך השנה האחרונה נבנה ומתוחזק אתר לתרבות - בעזרתו האדיבה של אהרון מן. לאתר ניתן להגיע דרך האתר של הקיבוץ ואפשר למצוא בו  מידע על פעילויות התרבות וכן תמונות עדכניות מכל אירוע. כמו כן, ניתן לרשום באתר חוות דעת על הפעילויות השונות, רעיונות, הצעות ייעול וכדומה.

 

אני בחופשת לידה עד סוף נובמבר, מחליפה אותי עפרה בורנשטיין.

החג הקרוב הוא סוכות  ומי שפנוי מוזמן ליצור איתה קשר (5810).

 

שתהיה לכולנו שנה מופלאה, עם מלא חיוכים וילדים ושימחה אמיתית.

אנחנו גרים במקום הכי יפה בעולם ככה שאנחנו כבר בחצי הדרך אל האושר...

שנה טובה!

מאיה


המצב הדמוגראפי


הרחבה קהילתית  במספרים:

 גיל ממוצע  42.3   -  מספר רוכשים 25 – רוכשים נוספים שעברו ו. קבלה 2 – רוכשים

 במו"מ מתקדם 4 – אכלוס בפועל: 11 בתים.  סה"כ 47 איש עד עתה שהם תוספת של כ 20%

 לאוכלוסיית דפנה החברה באגודה המוניציפאלית.

 

הרחבה שלב ב':  מתקיים דיון מואץ עם כל הגורמים. מספר המגרשים המיועדים: כ-47

שטח המגרשים: כ 750 מ"ר.  

 

קיים קשר הדוק בין סיום מהיר של תהליך שיוך הדירות לבין היענות חיובית לקבוצת המשפחות הצעירות שפנו אלינו בבקשה למצוא עבורם פתרון הולם לבניית ביתם בדפנה כולל בהרחבה קהילתית שלב'.   על צוות השיוך הנהלה כלכלית והנהלת קהילה ליצור את מסגרות הדיון המאיצות את התהליכים הנדל"ניים כולם.  זו הזדמנות פז ליצור מהפך דמוגראפי ולהזרים לדפנה דם חדש שיבטיח את עתיד הישוב.

אלי ליבנה

תודה לכל מארחי סדנאות שיוך הדירות על הנכונות

והאווירה הנעימה שיצרו.

 

תודה לאורה ודבורקה על ארגון טקס הרמת כוסית

לקראת השנה החדשה.

 

השכונות: "ישועה" או "סכנה" לקיבוצים?

אביב לשם, 12.9.2006    (מקור: אתר הקיבוצים.  המאמר כאן הוא תקציר. העורך)

 

מערכת היחסים עמדה במוקד רב-שיח שהכיל עדויות מ"השטח", היבטי משפט, מיסוי וגישור. המלצה: תיאום ציפיות יסייע בהצלחת המהלך.   

 

השכונות כאן כבר. בעיקר בקיבוצי הצפון, אך גם בדרום ובשרון, יוצרות עיבוי של אוכלוסיית הקיבוץ על ידי קבלת תושבים לשכונה, שהינה, בעצם, הרחבה קהילתית בתוך תחומי "הקו הכחול" של הקיבוץ. בשבוע שעבר התקיים בבית התנועה רב-שיח בארגון אגף רכזים-מלווי קיבוצים והמטה לצמיחה דמוגרפית, בנושא השכונה והקיבוץ, או כפי שהגדיר זאת בדברי הפתיחה, עמיקם אוסם, רכז המטה לצמיחה דמוגרפית בתנועה: הנושא הוא לא "האם שכונה?", אלא מכלול היחסים בין שתי יhשויות- שכונה צעירה, והקיבוץ, בדרך כלל ותיק ומשתנה.  למידת המציאות בשטח מראה שמתחייבת היערכות והתאמת ציפיות לקראת המהלך, שיש לגביו עדיין חילוקי דעות - "שכונה היא ישועה" או "שכונה-סכנה".

 

במפלסים לקח שבע שנים עד שהחל אכלוס השכונה ב-2001. הדבר נתפס כחלק מתהליך שינוי כולל, ומטרותיו- שיפור דמוגראפי, הרחבת מערכת החינוך וגידול בהכנסות הקיבוץ כתוצאה מאספקת שירותים. שוסטר ציין תהליך מעניין בו תושבי ההרחבה, ביניהם בני קיבוץ, הם אלה המעוניינים בחינוך הקיבוצי, בפעילות התרבות בוועדות, ובחידוש השיתופיות לרמה מסוימת. בגשר-הזיו נוספה לצד הקיבוץ שכונה של 140 משפחות בתוך שנה וחצי, והכפלת אוכלוסייה כפועל יוצא. במציאות החדשה 190 ילדים מאכלסים את מערכת חינוך, 30 ילידים בשכבה. חודשה פעילות תרבותית, רמת השירותים עלתה ותשתיות שודרגו. המזכיר, גרוסמן, מעיד שהיו ויש עדיין מחלוקות מוניציפליות, רובן על שימוש בנכסים, במבני ציבור, במים, ובזכות הווטו בהצבעות, אך אלה נדונות בצוות משותף שמצליח להביא הסכמות בין הצדדים.

 

שורש יקר

מושב שורש נמצא באזור המרכז ובכך שונה מהותית מגשר הזיו (גליל מערבי) ומפלסים (נגב) מהסיבה שמחיר הקרקע בשכונת ההרחבה, לבנים ולתושבי חוץ, הוא גבוה מאוד, ומונע מבני מושב רבים לבנות במקום. לדברי רמי בראל, בן המושב שהשתתף בפאנל, "השכונה עשתה בינתיים רק טוב", וזאת למרות שקיימת תחלופה גדולה של תושבים מסיבות כלכליות, אישיות וחברתיות. האוכלוסייה בשכונה חזקה, הבתים מרשימים, ונעשה מאמץ למצוא איזון ומניעת מציאות של פער גדול בתשתיות, בנוף, וברמת הדיור בין הבתים החדשים בשכונה לוותיקים שבמושב הוותיק שלידה. לוי הסביר כי בשונה מיישובי פריפריה המבקשים לעשות שיוך דירות לחברים ולנקלטים השיוך במרכז הארץ לא אפשרי עקב מחיר הקרקע  ולכן נמנע המהלך בשלב זה.

 

הפאנל השני כרך היבטים נוספים - גישור, מיסוי, משפט  וחינוך. עו"ד גלעד לוי, מחברת "גבים" לגישור ותהליכים אסטרטגיים, מלווה קיבוצים ושכונות במהלך המורכב. לדבריו, בתהליך יש מגוון רחב של נושאים הדורשים התייחסות, וסינרגיה בין מוסדות הקיבוץ עם גורמי מועצה אזורית, התנועה, חטיבה להתיישבות, רואי חשבון, משפטנים ומתכננים. מעבר לכך, נדרש תהליך פנימי, הכולל תיאום ציפיות מעצם החיבור והמהלך, בין חברי הקיבוץ והשכונה. תיאום כזה חשוב שיכלול שיח על פערי היכולות הכלכליות, פערי ציפיות, ומהלך לבניית אמון באמצעות החלטות משותפות, ובניית מנגנון ניהול קונפליקטים.

 

תושבים רבים נמשכים לשכונת הרחבה מהרצון להיות חלק ממערכת חינוך קיבוצית, אמר ד"ר אבי אהרונסון, רכז מחלקת חינוך בתנועה. לדבריו, יש חשיבות לקיים מערכת משותפת ומוסכמת בתכניה ובשירותים אותה מעניקה, היות ועלותה גבוהה משמעותית מהדרישות הבסיסיות של משרד החינוך.

 

עו"ד מיכי דרורי, רכז מחלקה משפטית בתנועה אמר כי מדובר בשני אורגניזמים שונים בבסיס, המקבלים התייחסות דומה מצד רשויות מדינת ישראל כאילו מדובר ביישוב אחד, למרות השוני הרב, אפילו מבחינה גיאוגרפית ומוניציפאלית. בהקשר הזה הציע דרורי "חשוב לקבל החלטה מקדמית אם מדובר בהקמה של שתי יישויות סמוכות או של יישות קהילתית אחת". רו"ח חן שחרור, ממשרדו של בועז מקלר, סגר את המעגל בהסבר על הליך המיסוי ועמדת רשויות המס כלפי המהלך החדש, המוכר על ידי הרשויות כמכירת קרקע ליזם או למתיישב.      

  

מהנעשה בגד"ש

 

בימים אלו לקראת החגים אנחנו מסיימים את עונת 2006. העגבניות לתעשייה שנקטפו לפני שבוע בחלקה מול המשק, הניבה כ- 1208 טון עגבניות שהם כ- 10 טון לדונם באיכות טובה. זהו בהחלט יבול סביר באזור שלנו.

הכותנה שכמעט נעלמה מהזירה, חוזרת בגדול עקב הביקוש הגדול במיוחד לכותנת פימה. כותנת פימה היא צברית ישראלית איכותית שזוכה למוניטין ולמחירים גבוהים במיוחד. במהלך הימים האחרונים מכרה מועצת הכותנה 1,150 טון פימה ישראלית מעונת 2006 במחיר מכירה 112 סנט לליברה לאיכות הבסיס. תקופת הקיץ בה השווקים רדומים חלפה, מצב המלאים  של פימה בעולם בכי רע (מבחינת המטוויות) ולפיכך, מעריכים שבמהלך התקופה הקרובה תבוצענה מכירות פימה נוספות במחירים גבוהים יותר (115 סנט ויותר).

מיבול 2007 נמכרו 7500 טון פימה במחיר105 סנט לליברה לאיכות בסיס. גם כאן צופים שתבוצענה מכירות נוספות במחירים גבוהים יותר במהלך החודשים הקרובים. אין ספק, שהמחסור בפימה איכותית בשוק הכותנה העולמי נותן רוח גבית לעולם הכותנה בישראל. לידיעתכם, בעשר השנים האחרונות גדלה בהתמדה כמות הפימה הנצרכת בשוק העולמי. שתי מגמות יחד, גידול משמעותי בצריכת כותנה ארוכת סיב בעולם במשך שנים וצמצום ניכר במלאי כותנה ארוכת סיב, מהווים בסיס מצוין שיתמוך במחירי הפימה בעונות הקרובות.

 

בימים אלו אנחנו מסיימים את ההשקיה  בכותנה ומפרקים את מערכות השקיית בטפטוף. התחלנו בריסוסי שילוך בהדרגה שיביאו את שטחי הכותנה למוכנות קטיף לקראת החגים. 

גד"ש במספרים: היקף שטחי הכותנה בדפנה הוא כ- 640 דונם. שטח הקו נוע בבריכות כ 230 דונם, חלקת טפטוף בבריכות 40 דונם, הר וגיא 100 דונם ובין הכבישים 270 דונם.

כמו כן גידלנו בחורף כ- 180 דונם חומוס, 320 דונם אפונה ותירס לתעשייה (בנעמה),  210 בקיה לשחת (בריכות), ו- 100 דונם חיטה  (בריכות)

 

בזמן המלחמה היינו בשיא הצימוח של העגבניות, התירס והכותנה. כל הפעילויות שכללו השקיה  וריסוסים ותיקון נזקי מלחמה בוצעו למרות המצב הקשה שהיה באזור, בזכות חירוף הנפש של הצוות.

 

שנה טובה ופורייה, לכל בית דפנה,  חיים ארד.

 

הודעות * הודעות * הודעות

 

·        ביום חמישי, 28.9 אפשר להיפגש עם עמוס צוק - פרוייקטור שיוך דירות. חברים המעוניינים בפגישה יפנו בכתב לאורה במזכירות. נא לא להשאיר הודעות בטלפון. תודה. 

 

הוראות לפתיחת השער הישוב (מ- 22:00 יש גם שומר בשער):

אפשרות 1   מטלפון פנים (חברי דפנה) אפשר לחייג.5000  מטלפון אחר בדפנה נא לחייג 6945000

                   המתנה ל-3  צלצולים וניתוק.

 

אפשרות 2   באמצעות  "חכמולוג" - העברת החכמולוג על המיתקן שעל קיר ביתן השמירה.

 

אפשרות 3   חיוג מסלולארי מורשה (הכלול בקבוצת תושבי וחברי דפנה) נא לחייג 046945000

 

                 שנה טובה



קיבוץ דפנה תיקשורת קהילתית:  עלון  דפי מידע

 אתר אינטרנט  tikshoret@dafna.org.il


חסר רכיב